Inspiratiebijeenkomst ‘samenwerken met het onderwijs’

Inspiratiebijeenkomst ‘samenwerken met het onderwijs’

Beste leesbevorderaars,

Veel dank voor jullie aanwezigheid en bijdrage aan de eerste inspiratiesessie georganiseerd vanuit het Rijnmonds Leesoffensief die in het teken stond van samenwerken met het voortgezet onderwijs!

Uiteraard zijn we erg benieuwd hoe jullie dit hebben ervaren en hebben we alle presentaties en boektitels voor jullie opgesomd om naar eigen inzicht te gebruiken. Je vindt ze onderaan deze pagina. Met dank aan de sprekers voor het beschikbaar stellen van hun presentaties.

Korte evaluatie

Graag horen we hoe je de middag hebt ervaren. Voor onszelf, maar ook voor de volgende bibliotheek die een volgende bijeenkomst gaat organiseren. Je kunt dit hieronder (anoniem) met ons delen.

 

Leesoffensief Evaluatieformulier
Naam (niet verplicht)
Naam (niet verplicht)
Voornaam
Achternaam
Voor de collega's aangesloten bij het Leesoffensief Rijnmond: ik zou met mijn team de volgende bijeenkomst willen organiseren?:

Sprekers en presentaties

Arnoud Kuijpers

Naast zijn werk als docent Nederlands bij het Coornhert Gymnasium in Gouda heeft Arnoud zijn eigen YouTube kanaal met ruim 26.000 abonnees en meer dan 200 video’s over de Nederlandse taal, het vak Nederlands en de eindexamens Nederlands die in totaal meer dan een miljoen keer zijn bekeken. Vanuit zijn praktijkervaring deelt hij o.a. zijn visie over hoe we leerlingen bewuster en vaardiger kunnen maken als het op lezen aankomt.

Video: nut van lezen, deel 1 | Video: nut van lezen, deel 2

Korte verhalen:

Korte films:
(met literaire kenmerken)

Carolien Krikhaar 

Met ruim 16 jaar ervaring als consulent voortgezet onderwijs bij bibliotheek Utrecht neemt collega Carolien ons mee in hoe je een structurele en duurzame samenwerking aan gaat. Ze heeft een overgroot aandeel gehad in het opzetten van de samenwerking tussen Bibliotheek Utrecht en het voortgezet onderwijs in de stad. Daarnaast is zij trainer voor docenten en lees-mediaconsulenten en bibliotheekadviseurs op het gebied van leesbevordering.

Presentatie

Leora Kannekens

Leora Aileen vertelt verhalen door te illustreren, schrijven, animeren, video (editen), graphics en design. Op haar YouTube kanaal deelt ze gezellige filmpjes over boeken, lezen, schrijven en meer en graag deelt ze met ons hoe een video tot stand komt en wat de reacties zijn en vooral wat de impact ervan is.

Presentatie

Meer van Leora online:

TikTok | Instagram | YouTube | Web

Foto's

Bedankt voor jullie komst aan de Boekenberg!

Bibliotheek de Boekenberg
Markt 40
Spijkenisse

Route en bereikbaarheid

Bas Snijders

Bas Snijders

Senior Onderwijsspecialist

Aandachtsgebied/specialisme

Deskundigheidsbevordering & collectie

Neem contact op

Contact Us - Bas
voornaam
achternaam