Studiebijeenkomst: Rijke taal

Studiebijeenkomst: Rijke taal

Ieder jaar organiseren we een studiebijeenkomst voor leescoördinatoren e/o leerkrachten in het werkgebied Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.

Dit jaar staat de studiebijeenkomst in het teken van het thema: rijke taal. De inhoud van het programma is relevant voor alle leerkrachten midden/bovenbouw van het primair onderwijs.

Dus meld je onderaan deze pagina aan en kom op 1 juni naar de Boekenberg voor deze rijke studiemiddag met een feestelijk tintje, waarbij we onze bevlogen leescoördinatoren nog eens extra in het zonnetje zetten.

Over deze bijeenkomst

De leesmotivatie van leerlingen in Nederland loopt achteruit. Niet alleen het leesplezier, maar ook het leesbegrip is de laatste jaren afgenomen. Tijd om de noodklok te luiden! Dit is gedaan middels het leesoffensief. Wat te doen? Tijdens deze bijeenkomst krijg je te horen wat de laatste updates zijn t.a.v. leesonderwijs en hoe wij leerlingen enthousiast kunnen krijgen en houden voor lezen en taal.

Rijke taal

We onderzoeken rijke taal. Wat is een rijke tekst en hoe kun je deze herkennen? Hoe maak je je leerlingen niet alleen nieuwsgierig, maar ook leergierig naar taal? We gaan aan de slag met praktische werkvormen waar je direct de volgende dag mee aan de slag kunt gaan in de klas.

Programma en planning

Datum: 1 juni 2022
Locatie: De Boekenberg, terras 4e verdieping

Tijdschema:

14:30 inloop
15:00 opening
15:15 Rijke taal, deel I
Wat zijn rijke teksten? Wat leveren ze op in vergelijking met reguliere taallessen?
Waar kun je ze vinden? Hoe kun je met rijke teksten meer halen uit begrijpend lezen?

Pauzemoment 

16.15 Rijke taal, deel II
Waar let je op bij het selecteren van rijke teksten? Wat zijn mooie praktijkvoorbeelden?
Hoe pas je dit zonder meerwerk toe in het bestaande lesaanbod?

17:00 uitloop met borrelgelegenheid
17:30 einde

Niet bekend met de Boekenberg? Op deze pagina vind je een uitgebreide routebeschrijving.

Aanmelden

Ben je werkzaam op een basisschool op Voorne-Putten of Goeree-Overflakkee met de Bibliotheek op school? Dan is deze bijeenkomst voor jou helemaal gratis.

Indien dit niet van toepassing is rekenen we 40 euro per deelnemer (factuur achteraf).

 

Aanmeldformulier studiebijeenkomst Open Boek
Tijdens de bijeenkomst laten wij foto's maken voor promotiedoeleinden op onze website en social media. Je kunt hieronder je voorkeur aangeven wat betreft het gebruik van de foto's
Voorwaarden