Digitale Voorleestas

Digitale Voorleestas

Deze dienst is erop gericht om het stimuleren van voorleesplezier bij gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. In de Digitale Voorleestas staat een prentenboek centraal met een aantal kleine verwerkingsactiviteiten samengesteld in de categorieën lezen, praten en doen. De prentenboeken in de Digitale Voorleestas zijn veelal toegankelijk via Jeugdbibliotheek.nl. Denk hierbij aan de voorleesfilpmjes van de Voorleeshoek en SchoolTV en de digitale prentenboeken van WePboek en Bereslim. Voor sommige filmpjes moet je wel even inloggen met je (gratis) Bibliotheekaccount.

Liever een fysieke voorleestas?

Ben je op zoek naar een leuk, inspirerend prentenboek met kant –en-klare lesideeën? Maak dan gebruik van de Voorleestas. De tas is gevuld met een prentenboek met daarbij handzame lessuggesties om het verhaal verder uit te diepen. De fysieke tas is aangevuld met drie extra prentenboeken die over hetzelfde thema gaan. Er zijn voorleestassen met boeken voor baby’s, dreumesen en peuters dus voor elke groep wat wils.

Dit voorleesprogramma sluit aan bij enkele doelen van Riksen Walraven. De bibliotheek voegt daar graag een vijfde doel aan toe.

  1. Het geven van een gevoel van emotionele veiligheid
  2. Het geven van gelegenheid tot het ontwikkelen van persoonlijke competentie
  3. Het geven van gelegenheid tot het ontwikkelen van sociale competentie
  4. Het geven van een kans om zich waarden en normen, de ‘cultuur’ van een samenleving, eigen te maken
  5. Literaire competentie

Vraag een fysieke voorleestas aan via dorien@lezenenleren.nl en vermeld in welke bibliotheekvestiging je je bestelling wil ophalen. Je ontvangt bericht als de tas voor je klaarstaat. De uitleentermijn is drie weken. Er komen steeds nieuwe voorleestassen bij, dus houd het overzicht van lesprogramma’s in de gaten.

Lesprogramma's